lunes, 30 de mayo de 2011

Pressupost


       
 Estadística



El pressupost és la part del projecte on es relacionen les despeses econòmiques que originarà la materialització del projecte.Els elements que el formen son:
1.Els materials.
2.La mà d´obra.
3.El temps.

NORMALITZACIÓ I SIMBOLOGIA.ELS PLÀNOLS

NORMES, REGLAMENTS I ESPECIFICACIONS.
-Les normes són documnets de acceptació voluntaria que contenen especificacions elaborades amb el consens de diverses parts interesades.
-Els reglaments son especificacions de compliment obligat que estan fixades per la llei.
-Les especificacions tècniques expressen els criteris d´exigencia de l´usuari davant del fabricant o del proveiidor.Són de caràcter tècnic.

ELS PLANOLS.
Son el conjunt de formats que contenen tots els dibuixos que es fan durant el desenvolupament del projecte.

ACTIVITATS El projecte tecnològic

11.MARCA EN CADA CAS QUINES EINES INFORMÀTIQUES UTILITZARIES EN CADA FRASE DEL PROJECTE TECNOLÒGIC:


14.QUINS AVANTATGES COMPORTA FER DIBUIXOS ESQUEMATICS UTILITZANT SIMBOLS NORMALITZATS?
Que t´entenen sense falta de saber cap tipus de llengua extrangera.
15.PENSA I DIGUES QUINS AVANTATGES TE EL FET QUE ELS TELEFONS MOVILS, ENCARA QUE SIGUIN DE MARQUES DIFERENTS ES PUGUIN POSAR EN COMUNICACIO ENTRE ELLS:
Doncs que pots parlar amb qualsevol persona sense cap impediment.
25.QUI ES EL RESPONSABLE DELS DANYS QUAN HI HA UNA EXPLOSIÓ DE GAS A UN HABITATGE?
La persona que s´ha deixat la clau del gas oberta o en cas de fuga culpa del que va revisar malament la instal·lació de gas.
26.QUIN PROFESSIONAL ÉS EL QUE ES DEDICA A FER REFORMES DE GAS O ELECTRICITAT A UN HABITATGE? ES POT FER QUALSEVOL CANVI? CAL LA SIGNATURA DE ALGUN PROFESIONAL?
La persona que es dedica al gas no pot fer qualsevol canvi i es necesita la signatura del govern i la companyia  en qüestió.
  EN QUE S´HA APLICAT EL PROCES TECNOLOGIC A LA MILLORA DE CALÇAT ESPORTIU. COM HI HA INFLUÏT L´APARICIÓ DE NOUS MATERIALS?
En fer les bambes de millor qualitat i per tant més còmodes.

LA MEMÒRIA

LA MEMORIA DESCRIPTIVA.
S´hi ha d´aplicar detalladement l´objectiu i l´abast del projecte, la ubicació, els estudis previs que s´han fet per analitzar el problema en qüestió, l´analisis de les diverses solucions baremades i el criteri que ha portat a escollir la solució proposada,els mètodes de càlculs utilitzats,els resultats d´aquests càlculs,etc.

ELS CALCULS.
S´han de ordenar per temes. Cal indicar les diverses operacions que s´hi han fet de manera seqüencial i clara. Si ha d´indicar la procendencia bibliografica dels metodes de calcul i les formes utilitzades.

L´ESTUDI ECONOMIC.
Aqui hi hauran els possibles estudis de mercat la previsio de recursos financers, humans i tecnics,el temps d´amortització i la rendabilitat del producte.

L´ESTUDI MEDIAMBIENTAL.
Qualsevol projecte susceptible de tenir un impacte sobre al medi ha d´icloure un preceptiu estudi mediambiental.

L´ESTUDI DE SEGURETAT I SALUT.
S´obliga a fer un estudi de seguretat i salut en els projectes tecnics de manera que ja desde la fase del disseny es tenen en compte els punts critics, la formacio de treballadors,les necessitats materials i les tècniques.

ELS ANNEXOS.
Segons el tipus de projecte fara falta encara més inflormació de tipus descriptiu i tècnic que per la seva importancia mereix un subapartat, aixi podem inserir annexos referits als catalegs de caracteristiques dels diversos materials i components prefabricats.Es poden afegir els diferents resultats que s´han fet al prototipus.

jueves, 26 de mayo de 2011

EL CICLE TECNOLÒGIC

1. IDENTIFICACIO I ANALISIS DEL PROBLEMA O NECESSITAT
en aquest apartat cal comprovar i analitzar el problema. Ens em de fer diverses preguntes:
- És una situació nova o es  conseqüencia de l´aparició d´altres objectes o materials?
- Hi ha cap altre objecte que intenta satisfer la necessitat o es un nou repte sense precedents?
2. EXPLORACIÓ D´IDEES I DISSENYS DE L´OBJECTE
Analitzarem els objectes que ja existeixen i no satisfan prou be la necessitat. Farem una pluja d´idees tant per millorar els objectes com per replantejar la solució desde zero.Un cop reunides totes les idees noves i les millores proposades per els objectes existents, farem una analisis comparativa per acabar triant la solució que s´adapti millor a les nostres necessitats.

3. CONSTRUCCIÓ DE L´OBJECTE
Plasmarem les nostres idees en un objecte ideal mitjançant les tecniques de treball. Se solen fer prototipus i maquetes previes a l´objecte ideal per preveure´n el funcionament.

4. ANALISIS DE L´OBJECTE
Un cop construït l´objecte l´evaluarem per comprovar si compleix els objectius que ens haviem fixat al principi.Aquesta solució de seguida revela petits problemes que es poden millorar i arreglar.